Missatges del bosc, veus d'arrels, ....L'escultor japonès Kan Masuda farà una exposició per al Parc de Collserola.
El Consorci del Parc de Collserola va signar, el divendres 12 de juny, un conveni de col laboració amb l'escultor per a que desenvolupi l'exposició 'Veu de les arrels' en el marc del seu projecte escultòric 'Escultura ecològica. Mensaje del Bosque'.

Nascut al 1950.
Licenciat en Bellas Artes, Facultad de Escultura, Universidad de Osaka.
Premiat al 1971 en la Gran Exposición Internacional de Escultura Contemporánea i al 2000 com un dels 20 millors artistes contemporanis per la editorial IBERICO .
Treballa habitualment amb fusta i és un reconegut escultor que ha exposat a diferents ciutats del món com ara Nova York, Chicago i Tokio. A Barcelona ha exposat a la Fundació Miró i al MACBA, entre d'altres.

La ventada de gener del present any va descalçar molts arbres de gran alçada les arrels dels quals varen quedar exposades a la superfície del parc. Masuda, que viu entre Barcelona i Tokio, ha creat el projecte amb l'objectiu d'establir un nova connexió entre la natura i l'art amb un enfocament en el qual l'ecologia sigui el vincle d'unió entre els sentits, l'ànima i la matèria.

L'exposició 'Veu de les arrels' constarà d'una quinzena d'escultures realitzades amb les arrels que el Consorci li proporcionarà. Aquestes, un cop finalitzades s'exposaran en diferents ubicacions del parc a l'aire lliure.
Projecte escultòric que neix de la impressió que va causar en
l'escultor japonès Kan Masuda, la ventada de gener de 2009
i la posterior nevada, el març de 2010, que van afectar més
de 200.000 arbres del Parc Natural de la Serra de Collserola.
Treballant amb les arrels que van quedar exposades a l'aire
lliure, Kan Masuda vol llançar un missatge d'alerta sobre la
necessitat de conservar el nostre entorn.
Les obres, en un futur proper, s'instal·laran al Passeig de les Aigües.